Loma on nyt sitten ohitse. Ruhtinaallinen viikko, aivan upeassa mökissä Tuuloksessa. Vain 3 km ostoskeskukselta tietä metsään, ja täydellinen lomaparatiisi aukesi silmien eteen. Ei puuttunut mitään. Tärkein oli oma rauha, ja sää joka sattui suosimaan meidän perhettä! Sekä rantavalkean huikean upeat puitteet viettää perhelomaa. Mökki, jossa oli kaikki tarpeellinen, kun vaan oppi käyttämään. Kaasuhella, ja kaasulla toimiva jääkaappi. Aurinkopanelit katolla mahdollistivat telkun katselun, ja valojen käytön. Mökki on uusi, ja vuokrattu ekankerran tänä juhannuksena, joten ei ollut "kulumia", tiedä sitten paljonko niitä on meidän jälkeen, yritimme toki elää siivosti :-).

Tässäpä yksi kuva mökiltä, otettuna laiturilta ylöspäin.

1787493.jpg

ja toinen otettuna ylhäältä laiturillepäin

1787533.jpg

Suurinosa ajasta meni ihan oleiluun, ja ilmoista nauttimiseen. Lapset uivat, ja kalastivat, isäntä luki, ja joi "janojuomia" (sopivia määriä, nou humalia), mä luin, ja askartelin 3d kuvia.

Sunnuntaina sattui paikkakunnalla olemaan maalaismarkkinat! Niillä tietenkin kävimme, ja monenlaista kivaa tuli katseltua, ja jotain vähän osteltuakin. Laittelen kuvaa myöhemmin eräästä lasityöstä, jonka ostin. Siellä oli jonkunverran oikeita käsityöntaitajia joukossa markkina härpäkkeiden seassa. Tiedättehän lelukojut, ja korukojut, joita markkinoilla on? Joista ei periaatteessa kannata ostaa mitään, mutta joita on tosi kiva katsella. Ostin siten vielä eräältä kojumyyjältä markkinapallon, josta laitan kanssa kuvan myöhemmin. Hänelle niitä tekee joku 80-vuotias mummo, ja kun mä näin niitä palloja, tuli oma lapsuus mieleen. Muistatteko näitä palloja, joissa on kiiltävä päällynen, jossa värikäs pyörylä ylhäällä ,kalalankaa kieritettynä ympärille, jotta pysyy kasassa. Sit vielä kuminauha, josta palloa voi pompottaa?

Lisäsin tähän kuvan tuosta lasityöstä, ja markkinapallosta.

Lasitöitä tekee Art Hand Craft Lasini/ Sini Louko Hollolasta, aivan upeita töitä hänellä! Paljon kivoja ideoita hänellä, erilaisia mielikuvituseläin perheitä mm. Pitää huomenna ajakanssa etsiskellä onko netissä sivuja hällä.

Alla on mun synttärilahjani, jonka ostin häneltä. Sattu syntsykit olemaan markkinapäivänä.

1788696.jpg

Ja se historiansiipien havinaa aiheuttanut markkinapallo.....muistan joskus lapsena avanneeni moisen, kun piti nähdä, mitä sen sisällä on.

1788694.jpg

Yhtenä päivänä seikkailimme Hämeenlinnassa. Kävimme tietenkin linnassa, ja sitten kävimme vankilamuseossa, joka oli kyllä näkemisen arvoinen paikka, voin suositella. Pikku shoppailua hämeenlinnan keskustassa. Ostin seppälän alesta kesälakin 2e, jota pidinkin sitten loppuloman päässäni. (pitää varmaan ottaa siitäkin kuva, on meinaan ehana)

Yhden päivän sain viettää mökillä aivan yksin. Ihana mieheni vei lapset puuhamaahan. Itse en kauheesti viihdy noissa paikoissa, jollei ole "pakko", ja nyt kun ei ollut, niin nautin aurinkopäivästä ylhäisessä yksinäisyydessäni. Luin, ja askartelin, ja tuli siinä otettua vahingossa aurinkoakin, jopa niin paljon, että jalat, olkapäät, ja rinnukset paloivat.....reidet olivat kirkuvan punaiset, ja rasvailinkin ahkerasti poppakohtia, ja pääsin kohtuu kirvelyllä. Tuo mökki oli siitä niin ihana, siellä ei ollut naapureita lähimailla. Koko viikko tuli kuljeskeltua uikkarissa, ja lyhyessä räikeänvärisessä kietaisuhameessa, tämä on sitä, mitä ei tule julkisesti tehtyä, mutta on niin kivaa. 

 Söimme kerranpäivässä jotain kohtuu valmista, ja kerran päivässä kokkailimme. Tämä alustuksena seuraavalle kuvalle, jokainen kokattu ateria tuli nautittua tämän pöydän ääressä.

1787513.jpg

Ekailtainen grillimakkara spaghetillakin oli suurta herkkua nautittuna tässä. :)

Yksi kuva sisältä mökistä, olkkarista keittiöönpäin.

1787553.jpg

 sekä isompimakkari

1787693.jpg

Ja lopuksi vielä kompastusveesee, eikun kompostoiva veesee naturum, jonka lapset ristivät kumputursuksi. Nimi johtui siitä, että edelliset asukkaat eivät olleet oikeen osanneet käyttää moista vekotinta, ja se oli hieman sekaisin mennessämme...eli ei oikein toiminut kuten piti. Empä viitsi kauheesti kehuskella siitä, mitä vikaa siinä oli, mutta mieheni lausahtus " en ymmärrä, kuinka joku haluaa asua paskansa kanssa samassa taloudessa" kertoo ehkä jotain. Ja varsinkin kun se eka päivä meni asuessa edellisten asukkaiden kakkien kanssa. No, tämäkin pömpeli saatiin toimimaan, ja edellisten mömmöt siistiksi mullaksi keräyssäiliöön..... homma meni nääs niin, et sitä poljettiin jalalla niin pirusti, jotta jätökset lähti kiertoon, eikä jääneet siihen kumputursun pohjalle lillumaan....yääähk. Mä opin käyttämään kuiviketta, ja sellaista "paskakolaa" (oikesta nimestä ei tietoa), jolla sit tuota kuivikkeella pönkättyä mönjää sai oikeesti liikkeelle, ja pois näkyviltä. :) Olinkin sit kumputursun huoltovastaava.

tässäpä tämä erikoisuus

1787556.jpg

Kerottakoon, et mökille, oli suunnitteilla tehdä vanhanajan ulkohuussi vielä tänäkesänä. Osittain mekin käytimme vuokraajan oman saunamökin ulkohuussia (150 metriä metsäänpäin), mut lapset suurimmaksi osaksi kumputursua, jota mä sitten poljin, ja kolasin.... hehe

Siinäpä lomamme tuo mökkipuoli.

Hmm, kotimaisemissa tapahtuikin lomamme aikana hieman outoja. Kaksi kolmesta kissastamme läks ilmeisesti lomalle  kuin mekin lähdimme.....ts. hoitajia oli, ja mun työkaveri vielä päivät täällä, mutta siltikin Tarmo häipäs varmaan jo samana päivänä, ja Nuppu vanha muorikin jo tiistaina. Pientä surua lomalla aiheuttikin tuo huoli rakkaista ötököistämme. Ja pe. iltana kun koti läheni, alkoi mua jo surettaa hiljainen pihapiiri, ja puuttuvat karvapallot. Lähdimmekin kotiinpäästyä kävelemään, ja huhuilimme molempia reissulaisia. Pian huhuilun jälkeen Nuppu palasikin kotiin!!! Ihan vaan muina naisina, ja mökötti meille. Ei antanut siis silittää edes. Katsoi vaan vähän nenänvarttaan pitkin. Mutta hän on jo leppynyt, ja näyttää normalisoituneen, ja rentoutuneen. Tarmo ei ole vielä tullut. :( Olemme huhuilleet lähimaastossa, ja odotan tämän viikonlopun, ja laitan sitten tuohon kyläkaupalle lapun, jos joku on Tarzania nähnyt. Toivottavasti ei ole sattunut mitään.

Jeps, että sellainen aurinkoloma meillä. Maanantaina pitäisi kai mennä töihin?